Hvad er et Babyshower?

babyshower - hvad er et babyshower - traditioner - gaver til babyshower - modernhousedk

Et babyshower er en mindre fest, hvor du fejre at baby er på vej. En sådan fest afholdes typisk som en surprise fest for den kommende mor. Denne tradition stammer fra USA, hvor den har eksisteret i mange år. I Danmark har det taget lidt tid at tage denne tradition til sig og det er endnu ikke alle som afholder denne fest. Grunden til at det tog lidt tid før vi lod babyshower blive en del af vores kultur og traditioner, er at vi har haft en forestilling om at det bragte uheld at modtage gaver inden barnet er født.

I dag ved vi heldigvis bedre og vi er flere som afholder babyshower eller gladeligt deltager i festen. En af grundende er at mange gravide oplever den sidste tid som meget lang og den kommende tid som nybagt mor vil automatisk fylde meget i ens tanker. Dagen er derfor en god anledning til at snakke meget om kommende baby og glæde sig over at der ikke er længe til.

Traditioner og gode råd

Babyshoweret arrangeres typisk som en overraskelse, det kan derfor være svært på forhånd at have en ønskeseddel parat. Derudover er der flere traditioner og vi har forsøgt at besvare de mest gængse spørgsmål til et sådan begivenhed nedenfor.

Hvem afholder et babyshower?

Traditionen hedder sig at det typisk er alle andre end de kommende forældre, som planlægger og afholder fejringen. Det kan være en veninde, et familiemedlem eller kollega som har et ønske om at holde denne fest. Et sådan arrangement kræver heldigvis få elementer og ingen tale. I dag kan man søge meget inspiration online til både mad, pynt og sjove lege.

Hvornår afholdes et babyshower?

Denne fejring ligger som regler 1-2 måneder inden fødslen og skal være et underholdende element op til terminsdatoen.

Hvilke traditioner er der, når arrangementet skal afholdes?

De vigtigste elementer for dagen er følgende: Underholdende lege, god mad, gaver og dekorationer. Alt sammen hvor man selvfølgelig er inspireret af dagens emne “Baby”. Det betyder mange pynter festen i enten lyserøde eller lyseblå farver, samt arrangere anderledes lege, som du kun vil opleve til et babyshower.

Hvem skal du invitere til et babyshower?

Det vil typisk være at man invitere de nærmeste venner og familie. Arrangementet indbyder til en stille, rolig og hyggelig dag, hvor antallet af inviteret holdes til et minimum.

Hvor afholdes et babyshower henne?

Fejringen afholdes typisk i et hjem, dette kan være hjemme hos de kommende forældre eller hos en af dem som planlægger festen. Afholdes festen hos de kommende forældre anbefales det blot at man tager højde for dekorationen og mad, det skal være nemt at tage med og fjerne igen efter arrangementet.

5 gode gaver til babyshower

En del af denne tradition er at hylde den kommende mor ved at give hende en masse gaver. Typisk er et babyshower en overraskelse og derfor kræver det at man er kreativ med gaven, da man sjældent har en ønskeseddel på forhånd. Det kan være svært at vide hvad der er den perfekte gave at give. Vi har derfor lavet en liste med de 5 bedste gaveideer.

selvhaerdende ler - hvid - lyseroed - blaa - modernhousedk - baby aftryk
Baby aftryk i flere varianter

(1) Gaven som skaber minder:

Med hjælpeværktøj til baby aftryk i enten selvhærdende ler eller en blækfri serviet, har du gaven hvor den kommende mor, nemt kan forevige de små hænder og fødder. Disse er blandt vores mest poopulære, hvor mange mødre hygger sig, med at lave fine aftryk til bedsteforældre gave, væggen eller barnets bog.

se alle baby aftryk her
Babysengetøj fra Danske upcoming designere

(2) Den praktiske gave: 

Babysengetøj kan man sjældent få nok af. Behovet for jævnligt at skifte sengetøjet og have det flere steder opleves af mange. Derfor er dette den praktiske gave som altid kan bruges.

se alle babysengetøj her
sengetoej_gamcha_dansk design_boernevaerelse_babyshower_gaveide_baby_modernhouse
Milestone baby kort - milestone kort - milestenskort dreng - mouse and pen - barselsgave - babyshower - gaveide - modernhousedk
Barnets Bog + Milestone Baby kort

(3) Den hjælpende hånd: 

Barnets Bog og Milestone Baby Kort er begge gaver som hjælper til at huske den første tid, men også hvad man skal notere og tage billeder af. Disse kan kombineres og skaber gaven som mange mødre er glade for.

Barnets Bog er med søde og neutrale sider, med god plads til tekst og billeder. Milestone Baby Kort består af flere gode tidspunkter, hvor der opfordres til at tage og huske dette øjeblik.

Derudover er der plads bagpå til at skrive noter, hvor man eksempelvis kan skrive lidt om billedet og tankerne omkring dette tidspunkt.

Se milestone baby kort her
Uroer fra Gamcha

(4) Den populære gave: 

Uroer fås i mange flotte farver og designs. De kan bruges flere steder, både over vuggen, tremmesengen og puslebordet. Vores uroer fra Gamcha er produceret i blød uld og pynter flot på børneværelset.

se alle uroer her
Gamcha - uro - uroer - barselsgave - babyshower - boernevaerelse - lamaer - f426 - dansk design - gaveide - modernhousedk
Elefant familie - Fablewood - dansk design - traefigurer - gaveide
Fabeldyr fra FableWood

(5) Den søde gave

Træfigurer og diverse interiør er søde og sjove. Allerede inden baby kommer til verden, hygger den kommende mor sig med indretning af det kommende børneværelse.

Her indgår mange søde elementer, hvor vores forskellige figurer indbyder til leg, historie og er et dekorativt element, generelt.

Se alle Fabeldyr fra FableWood Se flere bud på babyshower gave her