Hvor godt kender I hinanden?

hvor godt kender i hinanden - undgaa skilsmisse - gode raad til parforholdet - lykkelig i aegteskab

De forhold hvor man fortsat har en interesse for hinanden, jævnligt deler drømme, tanker og frustrationer er mere glade sammen og mindre udsat for at skulle gennemgå en skilsmisse. Dette indlæg er med at besvare spørgsmålet: “Hvor godt kender I hinanden?” Dette med fokus på at give jer flere gode råd til hvordan I lære hinanden at kende igennem hele livet, også selvom I har været sammen i mange år.

Som nyforelskede er man nysgerrig og eventyrlysten på forholdet. Forelskelsen hjælper til at I fortsat er nysgerrige på forholdet og fortsat finder det spændende. Men som nyforelskede kan der også være mange spørgsmål man ikke for besvaret, ligeledes kan man som par igennem mange år opleve at hverdagen bliver triviel.

hvor godt kender i hinanden - undgaa skilsmisse - gode raad til et godt forhold - Go' Samtale, parudgave 23

Sådan lærer I hinanden godt at kende, selv i starten af et forhold

På trods af forelskelse kan man hurtig ramme den almindelige hverdag og følelsen af at nu kender vi hinanden rigtig godt. Den nysgerrighed som var, bliver erstattet af en tryghed i at man kender hinanden godt. Rigtig mange lever i et forhold, hvor man blot acceptere tingene som de nu en gang er og ikke fortsat er nysgerrige på forholdet. Man har måske tidligt i forholdet accepteret enkelte egenskaber, uden at sætte spørgsmålstegn ved disse?!

Ægte kærlighed er at stå sammen på de gode dage
– og endnu tættere på de dårlige.

Men er det nu en god idé?

Alt for mange lever i et forhold fyldt med praktiske formål, uanset om der er børn eller ej. Man glemmer hurtigt at værdsætte hinandens kompetencer og spørge indtil hinandens drømme og ønsker for fremtiden. Ofte nøjes man og glemmer forsat at fokusere på spørgsmålet: Hvor godt kender I hinanden?

Vi udbikler os igennem hele livet og for nye interesser, disse områder kan være interessant fortsat at være nysgerrig på og derved fortsat blive klogere på hinanden, dette kan være karriere, sexlivet, drømme og hverdagens praktiske områder.

Mange oplever at hverdagen blot bliver fyldt med hverdagens gøremål og hurtigt glemmer den nysgerrighed og ny forelskelse der var engang. Det er vigtigt fortsat er være nysgerrige og priotere forholdet, samtidig med at der er plads til alt det praktiske som er forbundet med en travl hverdag.

hvor godt kender i hinanden - saadan laerer i hinanden bedre at kende - sjove aktiviteter sammen - go samtale

Men hvordan lykkedes vi så med dette?

Hvordan lykkedes I så med at besvare spørgsmål: Hvor godt kender I hinanden? Vores anbefaling til dig er at tage en stille stund sammen, hvor mobilen ligges væk og fjernsynet er slukket. I denne stund kan I finde på ting at lave sammen som I begge finder sjove, dette kan være noget aktivt i form af en gåtur eller cykeltur. Det kan også være et spil, som I godt kan lide at spille sammen. Ved at være sammen på en anden måde er jeres fokus igen mere på jeres partner og ikke de praktiske gøremål, som vi alle har i hverdagen, men som godt kan udsættes en smule.

Derudover kan vi anbefale, eksempelvis en gang om året at planlægge en hel weekend kun for jer to. En “kæresteweekend” hvor I kommer væk fra hverdagens stress og de gøremål som konstant er som en reminder i hjemmet. Denne weekend kan planlægges efter hvad jeres interesser er. Dette kan være en storbyferie, tur på landet, campingtur eller andet. Planlæg denne rejse sammen og giv evt. opgaven, at I hver især skal finde på en aktivitet for weekenden. Dette kan være en cykeltur, et kursus, museumsbesøg eller en tur i svømmehallen. Her findes mange gode og sjove aktiviteter sammen.

Resume – En liste over gode anbefalinger til aktiviteter:

 • Sluk telefonen
 • Aktiv dag med eksempelvis en cykeltur eller gåtur sammen
 • Spil jeres favoritspil eller et parspil med spørgsmål
 • Arranger en ”kæresteweekend” en gang om året – hvor blot I er sammen
hvor godt kender i hinanden - undgaa skilsmisse - go samtale- parspil - parudgave - spil for par

Sådan undgår I skilsmisse!

Undersøgelse viser, at mere end halvdelen af alle ægteskaber ender i skilsmisse. Men med den rette hjælp kan man godt undgå en skilsmisse. Det handler blot om at forstå de fem faresignaler eller tegn på skilsmisse. Handle ud fra dem ved at reagere og gøre noget inden det er for sent.

Længere nede kommer vi med gode råd til hvordan du for skabt nyt liv i et kedeligt forhold.

Forstå de fem faresignaler

 • Jeres forhold er blevet mere et venskab og et ønske om at holde sammen på familien. Fremfor kærlige følelser og oprigtig interesse for hinanden, samt hinandens glæder og frustrationer
 • I har ofte den samme diskussion og har svært ved at finde frem til en fælles løsning eller kompromis
 • I har svært ved at kommunikere og jeres kommunikation ender ofte i et skænderi eller diskussion
 • Du giver ofte din partner skylden for egen mistrivsel og har svært ved at se, at I begge er ansvarlig for den trivsel som bør være i forholdet
 • Sex er noget som sker meget sjældent og I tager ofte hinanden for givet

Hvis I begge har et ønske om at kæmpe for forholdet og finde hinanden igen efter at hverdagen har ramt. Et ønske om at komme væk fra overstående faresignaler, så kommer vi her nogle gode råd til jer.

Sådan skaber i nyt liv et et kedeligt forhold

Det er altafgørende at man kigger ind af og ser på hvad man selv kan gøre bedre. At forsøge at forstå egne frustrationer og sætte ord på disse. Dette kan være at du føler du står med rigtig meget af det praktiske i hjemmet, at økonomien kun er noget du går op i eller at du mangler mere kærlig berøring og opmærksomhed fra din partner. Sæt ord på disse følelse og lær at lytte, samt forstå hinandens frustrationer og lad det ikke blive en anledning til endnu et skænderi. Benyt anledningen til at række ud, men også forsøg at forstå hinanden.

“Vær som nyforelskede” – Bliv nysgerrige på hinanden igen”

I et forhold er det okay at have forskellige tilgange til det praktiske, men også lysten til sex vil være forskellig. Omfavn det, lær af hinanden og vær glade for at I er forskellige. Det at acceptere hinandens forskelligheder kan gøre hverdagen mere overskuelig og sjovere sammen.

Prøv sammen at fokusere på det positive I har sammen og hvad I lykkedes med. I kan sagtens stå i en situation hvor I begge har lige meget at kæmpe med, men føler den anden ikke kæmper ligeså meget. Dette kan være rart at sætte ord på og få en forståelse for hinandens situation i hverdagen.

undgaa skilsmisse - saadan laerer i hinanden bedre at kende

Vores sidste anbefaling

Et sidste råd til en bedre kommunikation er at forsøge med nogle gode spørgsmål som kan åbne for en god og positiv dialog. Det er vigtigt at drøfte emner som I ikke normalt drøfter, men som hjælper jer til bedre at kunne forstå hinanden. Dette kan være spørgsmål som eksempelvis:

 • Hvordan er I forskellige i forhold til planlægning?
 • På hvilke områder bliver du typisk presset?
 • Hvad værdsætter du ved samtalerne i jeres forhold?
 • Hvornår vil du gerne være bedre til at lytte til din partner?
 • Hvilke ambitioner stræber du efter at opnå inden for en overskuelig fremtid?
 • Hvad er en god karriere i dine øjne?

God fornøjelse

go samtale - parudgave - parspil - spil - tid med hianden - modernhousedk

Obs. Disse spørgsmål er eksempler fra spillet “Parudgaven” fra Go’ Samtale, et spil som indeholder 90 samtalekort med 3 spørgsmål på hver. Disse med emner inden for følgende områder: Det inderste, Vores hverdag, Tæt på, Go’ sex og Fælles retning.

Denne hjemmeside bruger cookies for at give dig en bedre browseroplevelse. Ved at gennemse denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies.