Inspiration til din køkken indretning

koekken indretning - det lille koekken - nyt koekken - dansk design - modernhouse

Indretning af arbejdspladsen i køkkenet

Der bruges mange timer i køkkenet hver dag. Derfor anses køkkenet som et af hjemmets vigtigste rum, hvor der gerne skal være plads til madlavning og hyggeligt samvær. Uanset om det er et åbent eller lukket, stort køkken eller lille, så findes der mange gode tips til at skabe en køkken indretning i forskellige stilarter, som afspejler personlighed, hygge og en hjemlig atmosfære.

Køkkenet indrettes typisk med flere gode arbejdspladser; Tilberedsningsplads, opvaskeplads og kogeplads. Disse 3 arbejdspladser kan med fordel indrettes individuelt og gerne med lidt afstand imellem, så der er plads til at stille tingene fra sig.

7 GODE RÅD til at holde dit køkken organiseret

Vi har 7 helt korte råd når du indretter dit køkken med plads fornyelse, personlighed, funktionelt og med plads til en hyggelig stemning. Den perfekte opskrift på et fantastisk køkken indretning.

  1. Afstand mellem vask og komfur er vigtigt – Der kan ofte opstå trængsel, når maden skal forberedes. Derfor er det en god idé med god plads ved både vask og komfur, samt en god afstand mellem disse to arbejdsstationer.
  2. Tænk i flot og praktisk opbevaringsløsning – dette behøver ikke være overskabe, du kan sagtens indrette dig med anderledes løsninger, og fortsat have god opbevarings muligheder.
  3. Udnyt gerne hjørner og væggen til opbevaring.
  4. Belysning – Gå aldrig ned på god belysning, dette er vigtigt med de mange timer, som bruges i rummet.
  5. Dekoration – Planter og små nips er med til at skabe liv og hygge i rummet, sammensæt gerne forskellige former og farver, så du kan skabe din helt egen personlige indretning.
  6. Plads til køkkenredskaberne – I stedet for at have alt i skuffen, kan bordpladsen og væggen sagtens udnyttes, således at dette bidrager til flere praktiske stationer i køkkenet.
  7. Opbevaring – Brug gerne reoler eller små skabe til opbevaring på enten gulv eller små hjørner på køkkenbordet.

Hvad skal der stå på dit køkkenbordet?

Måske foretrækker du, ligesom mig et ryddeligt køkken og ikke med for meget fremme på bordet. Men smarte løsninger som gør oprydningen i en travl hverdag nemmere, elementer som jeg selv er stor fan af. Her kan jeg anbefale en flot og unik løsning med en åben reol, hvor de ting du oftest bruger kan stå fremme.

Derudover er der rent faktisk mange flotte løsninger til opbevaskebørsten og opvaskemiddel fra Sej Design. En flot og populær løsning, da det er noget man ofte bruger, men som gerne må stå fremme og se godt ud.

Træbakker og skærebrætter er ligeledes meget populære i køkkenet til dine krydderier ved kogepladsen. Derudover giver træets glød ofte en flot kontrast til de mere neutrale farver vi ofte ser i køkkenet.

Tip: Produkterne fra Meraki, pynter rigtig fint ved håndvasken, og behøver på ingen måde at blive gemt væk.

rund bakke_egetrae_55 north_servering_anretning_indretning_dansk design_modernhouse
twistshelf - lawa design twist shelf - koekkenindretning

Hvordan udnyttes væggen bedst?

Væggene giver flere fantastiske muligheder for at udnytte pladsen endnu bedre i dit køkken og skabe plads til alt det som ikke kan være i skufferne, eller lave flotte dekorative løsninger i hjemmet. En kombination af løsninger som hylder, opslagstavler og grønne planter, samt krydderurter. Alt sammen giver det liv, hygge og plads til de praktiske løsninger, som fungere godt og er en hjælp til en travl hverdag.

Lige så vel som at fungere godt praktisk, så kan man ved flot materiale- eller farvevalg, skabe en god harmoni mellem det praktiske og dekorative. Kombiner gerne disse løsninger på væggen med flotte billeder og plakater, som alt sammen bidrager til mere farve og liv på væggene.

affaldssortering i hjemmet - baeredygtig indretning - recollector - modernhouse - affaldsspande
koekken indretning - the oak men opslagstavle - inspiration til koekken indretning - modernhouse

Tips til det lille køkken indretning

Det kan være udfordrende at indrette et lille køkken, men med lidt inspiration, håber vi at kunne gøre det lidt nemmere for dig. Selv er vi vilde med løsninger, hvor du erstatter eventuelle overskabe med hylder med den ene eller anden facon. Har du et hjørne eller noget plads som kan udnyttes bedre, er stålreoler en flot løsning til at skabe ekstra opbevaring til de ting som oftest bruges i hverdagen.

Mange samler på unikke kopper, og disse er flotte at have stående fremme i reoler eller på hylden. Benyt gerne små flotte og hyggelige løsninger, som skaber hygge. Eksempelvis en flot krukke til alle redskaber, keramik på hylderne og planter i indretningen. Alt sammen skaber det hygge i det lille køkken.

Nyt køkken stilen – Udstillingskøkken

What’s not to like? Mange mennesker drømmer lidt om det der nye køkken fra boligmagasinet, som hver dag på mange måder råber “udstillingskøkken” – men hvordan skal det lykkedes i en travl hverdag, hvor man ønsker at kombinere det flotte og praktiske med hygge, så det alt sammen føles hjemligt og ser godt ud.

Selv er jeg typen der trives godt i et hjem, som er ryddeligt og pænt. Dermed ikke sagt at det ikke må ligne et sted hvor der bor nogen. Derfor handler det også om at finde flotte løsninger til at indrette køkkenet, hvor netop alle disse elementer indgår.

Mit bedste tip: Indret dig, så alt har en fast plads, oprydning har en stor betydning for “nyt køkken stilen” og din daglige trivsel.

Belysningen i køkkenet

Godt lys i køkkenet er vigtigt, med gode lamper kan du nemt skabe det helt ret lys, og gerne helt ud i de mørke kroge. Det pynter altid flot med et par lamper henover vasken, derudover kan det være en flot og anderledes med en væglampe, som kan trækkes ud og give ekstra lys ved behov.

Væglamper og pendler fungere bedst som supplerende rumbelysning, hæng gerne flere lamper i køkkenet for at opnå den bedste og mest jævne lysfordeling, der dækker de flader, hvor der arbejdes. Derfor kan du med fordel kombinere væglamper og pendler i rummet.

Se flere flotte bud på lamper her
Denne hjemmeside bruger cookies for at give dig en bedre browseroplevelse. Ved at gennemse denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies.