Indretning af lille soveværelse

indretning af lille sovevaerelse - sengelinned - modernhouse

Trænger dit lille soveværelse til en makeover?

Nok er soveværelset måske det sidste rum hvor indretningen prioteres, men alligevel er det et rum med mange muligheder og drømme. Drømmer du om en hyggelig stemning og gode opbevaringsmuligheder på trods af et lille soveværelse.

Læs med og få vores bedste tips til at skabe en hyggelig og rummelig indretning, hvor hver eneste krog udnyttes.

6 designtips til det lille soveværelse

  1. Vælg lyse farver til vægge, for at få rummet til at virke større. Men tilføj gerne farver og mønstre i form af tæpper, sengetøj/sengetæppe, møbler, puder og gardiner.
  2. Overvej nøje hvilken opbevaringsløsning du har behov for, på den måde er det nemmere at finde de perfekt møbler til det lille soveværelse.
  3. Udnyt væggene til både pynt og opbevaring, her kan du vælge både hylder og vægreoler.
  4. Med naturligt lys og flotte, enkle loftlamper i de mørke hjørner, har du den perfekte kombination til skøn belysning i det lille soveværelse.
  5. Hold det enkelt – Brug få elementer, så rummet ikke føles mindre end det er.
  6. Spar på pladsen – Vælg ikke en seng som er for stor, så seng og rummet matcher sammen.

Farver og mønstre

Med inspiration fra boligblade og hotel-look, anbefaler vi at du finder denne stemning frem i dit eget soveværelse. Vælg lyse farver og tekstiler som matcher, men skaber hygge. Du kan med fordel vælge en til to farver som grundfarve, dette gør det nemmere at udvælge både billeder, sengetøj, sengetæppe, puder og sengegavle.

Tip: Det bedste er at at udnytte rummet til mindste detalje. Hold væggene lyse og kombinere med et polstret sengegavl, en masse puder og en flot opredning. Vælg med fordel to små natborde til ekstra god opbevaring.

Udnyt pladsen omkring sengen

Med knager, kurve, hylder, reoler og praktiske sengeborde har du flere fantastiske muligheder når det kommer til gode opbevaringsmuligheder på få kvm. Personligt elsker vi kurve, væghængte natborde (hide-away) og knagen add more – som alt sammen er dekorativ og praktisk.

Tip: Du kan med fordel vælge en specialbygget seng med opbevaring nedenunder, således at du multi funktionelle møbel med plads til eksempelvis: Sengetøj, sengetæppe og andre ting.

hide away hylde egetrae - hylder - sengebord - natbord - entre - badevaerelse
add more - hide away - egetrae - entre - knager - indretning

Dekorative løsninger til soveværelset

Når du har få kvadratmeter at gøre med, er det vigtigt at tænke i flere gode opbevaringsløsninger på enten gulvet eller hængende. Med knager har du en god mulighed for opbevaring af det tøj, som du ønsker at bruge en ekstra gang.

Derudover er kurve en fantastisk løsning til opbevaring af tørklæder, smykker og andre småting. Kombiner dette med spejle, flotte plakater eller kurve for at skabe en god sammenhæng mellem det praktiske og dekorative.

Belysning

Du kan selvfølgelig ikke lukke naturlig lys ind hele tiden, derfor er den perfekte kombination med naturlig lysindfald, at investere i flotte lamper. Disse væglamper kan være en god kontrast til den øvrige indretning både i stil og belysning. Derudover er en væghængt natlampe perfekt til at skabe hygge om aftenen og nok belysning til at kunne læse en bog i sengen. Vælg gerne en lampe som matcher din stil og farvevalg.

Tip: Vælg få farver og nuancer, så rummet ikke kommer til at virke rodet og uoverskueligt at opholde sig i.