Indretning af altaner og terrasser

Skab en hyggelig stemning, med en flot indretning af altanen eller terrassen

Findes der noget bedre end når vi begynder at gå de lyse tider i møde? Vi begynder at kunne være længe ude om aftenen, høre fuglekvidder i haverne, vi kan undgå det varme vintertøj og mødes med venner og familie til hyggelige grillaftener på altanen eller terrassen.

Foråret og sommeren er på vej, en god anledning til at få fokus på indretning af altaner eller terrassen, så de er klar til de næste måneder, hvor vi automatisk bruger mere tid udenfor.

“I like summer. I like warmer weather and long days.” //Danielle Steel

Ligemeget om du har plads til få- eller mange mennesker på dit udeareal, handler det om at udnytte pladsen bedst muligt. På den måde kan du nyde en masse hyggelige timer i godt selskab med andre eller bare dig selv.

Hvis du allerede nu begynder at glæde dig til den første forårssol eller en varm sommerdag, kan du med fordel begynde at indrettete altanen eller terrassen alllerede idag. Inden længe kan du nemlig nyde en god kop morgenkaffe eller en kølig forfriskning i dejlige omgivelser.

Vi har samlet 6 tips til indretning af altaner – og terrasser – så du kan nyde den med det samme solen begynder at skinne.

Skabelon til blogindlæg billeder 1
Se havebord
Se Parasol her
billede 3 altaner
Se plaid fra 55 North
sammenklappelig havebord - indretning af altanen og terrassen - house doctor - modernhouse
Køb sammenklappelig bord her

1 // Skab plads på 2 måder

Skab plads på 2 måder, så der er plads til både udeliv og dine behov, samt alt det du elsker. Gør din altan eller terrasse rummelig, så den kan indeholde alle de gode minder. Når du skal indrette altaner er det en god ide at vælge møbler med flere funktioner. På den måde kan du udnytte små kvadratmeter bedst muligt.

💛 Gør plads til dine gæster
Hvis du elsker at dele dine fritimer med venner og familie, er vores bedste tip at indrette din altan eller terrasse med et bord med plads til flere. At sidde med kaffe eller kolde drinks, en lækker sommer aftensmad eller frokost, skaber gode minder, som man altid kan tænke tilbage på i vinterens kolde måneder.

💛 Gør plads til dig selv
Det smarte bord fra House Doctor er et godt alternativ til det traditionelle lille cafébord. Det kan nemlig klappes sammen så det kan stå på højkant op af væggen. På den måde kan du skabe plads på altanen til for eksempel filmaftner under åben himmel, tid til at læse en god bog eller solsengen, når solen står højest.        

Tip: Tænk i praktiske løsninger så du kan bruge
din altan eller terrasse til flere forskellige ting. 

Har du en stor altan eller terrasse, kan du med fordel vælge et af de større borde fra House Doctor.

>> Find dem her <<

1 // Prioter pladsen – Lav en liste!

Lav en liste over de behov og ønsker, som din altanen eller terrassen skal opfylde.

Du bør for eksempel overveje: Hvor mange skal der være plads til? I hvilken anledning vil jeg ofte bruge min altan eller terrasse? Skal jeg kunne spise måltider på altanen eller terassen eller er det blot til et kaffespot? Har jeg behov for opbevaring derude? Skal der være plads til en grill eller ønsker du for eksempel en daybed med plads til solbadning? Listen kan være lang, men er ofte en nødvendighed for at indentificere dine behov!

Tip: Hvis du har en lille altan eller terrasse, kan det være en god ide at vælge møbler med flere funktioner, og derved udnytte de små kvadratmeter bedst muligt.

💛 Gør plads til dine gæster

Hvis du elsker at dele dine fritimer med venner og familie, er vores bedste tip at indrette din altan eller terrasse med et bord med plads til flere. At sidde med kaffe eller kolde drinks, en hyggelig aften sammen med gode venner, giver noget at mindes når de kolde vintermåneder igen trænger sig på.

💛 Gør plads til dig selv

Det smarte bord fra House Doctor er et godt alternativ til det traditionelle lille cafébord. Det kan nemlig klappes sammen! På den måde kan du skabe plads på altanen og bruge din altan til for eksempel en daybed. Har du en stor altan eller terrasse, kan du med fordel vælge et af de større borde fra House Doctor. >> Find dem her <<

2 // Tilføj noget grønt

Når du er har fundet ud af hvordan du skal bruge din altan eller terrasse, så kan du gå på jagt efter grønne planter, møbler og inventar. Det er nemlig det hele, som skaber hyggen.

💚 Tilføj grønt når altanen skal indrettes

Tilføj gerne lidt grønne planter eller flotte farverige blomster til altanen eller terrassen. Farver gør en i godt humør og prøv lige at forstille dig en solrig forårsdag, med klar blå himmel, en vel indrettede altan og masser af grønne planter og farverige blomster som pynter. Så kan du da kun få en god dag!

💚 Tænk fra gulv til loft

Giv din altan eller terrasse et nyk op ved at tilføje grønne planter i flotte krukker. Hvis du har en smal altan, kan det være svært at fylde den ud med store krukker der står på gulvet. Du i stedet overveje de flotte PlantWire der kan hænge på væggen til mindre krukker med blomster og grønne planter.

Husk at du skal bruge altanen til dine yndlings beskæftigelser om sommeren. Du kan for eksempel også plante bær og urter i krukkerne og lave en mindre køkkenhave med alle din ynglings bær og grønsager.

udeliv - grønt paa altanen.jpg
Find alle de flotte krukker her

Inspiration til det grønne look

Køb vandkanden her
altan_og_terrasse_krukke
Se de flotte krukker her
altan_og_terrasse_house_doctor
Køb urtepotterne her
Se Growmore plantekruker her
Terrasse indretning - GrowBig - Growwide - Standwide - plantekrukker - sommerdroemme - squarely cph
Se plantekrukker her
Se altankasser her
Find din perfekte havestol her

3 // En afslappende sideplads

Sæt dig ned, luk øjnene og nyd solen strejfe dit ansigt. Læn dig tilbage i sædet og nyd tilværelsen – bare lige et øjeblik. Indret din altan eller terrasse med møbler der er behagelige at tilbringe mange timer i. Uanset om man har meget plads eller ej behøver du ikke nødvendigvis at have specialbyggede møbler til selve altanen. House Doctor har mange gode bud på fleksible møbler der passer ind alle steder.

💛 Find den helt rigtige havestol
Sæt dig ned og nyde et par timer i ro og mag. House Doctor har flere gode bud på super flotte havestole. Find derfor den stol der passe bedst ind i din indretning på altanen. Stole i flet bliver mere og mere populære. De giver et skandinavisk og hyggeligt udtryk på altanen eller terrassen og fås efterhånden i alverdens farver. Er din altan indrettet i naturlige farver eller ønsker du at bringe naturen helt op på din terrasse, vil en stol i flet passe perfekt ind.

Tip: Du kan med fordel tilføje en flot pude der skaber hygge og et komfortabel siddested.  

Har du meget plads kan du med fordel indrette med de fine lounge møbler fra House Doctor. En stor altan eller terrasse kan oftest bære mange møbler, som du kan gøre brug af i de sene sommeraftener.

3 // En afslappende sideplads

Sæt dig ned, luk øjnene og nyd solen strejfe dit ansigt. Læn dig tilbage i sædet og nyd tilværelsen – bare lige et øjeblik, bare dig. Indret din altan eller terrasse med møbler der er behagelige at tilbringe mange timer i. Uanset om du har meget plads eller ej, behøver du ikke nødvendigvis at have specialbyggede møbler til selve altanen. House Doctor har mange gode bud på fleksible møbler der passer ind flere steder.

💛 Find den helt rigtige havestol

Find den stol der passer bedst ind i din indretning på altanen. Stole i flet bliver mere og mere populære og kræver ingen vedligeholdelse. De giver et skandinavisk og hyggeligt udtryk på altanen eller terrassen og fås efterhånden i alverdens farver. Er din altan indrettet i naturlige farver eller ønsker du at bringe naturen helt op på din terrasse, vil en stol i flet passe perfekt ind.               Tip: Du kan med fordel tilføje en flot pude der skaber hygge og et komfortabel siddested.   Har du meget plads kan du med fordel indrette med de fine lounge møbler fra House Doctor. En stor altan eller terrasse kan oftest bære mange møbler, som du kan gøre brug på forskellige tidspunkter af døgnet.

4 // Husk skyggen

Solrådene siger at man skal huske skyggen. Har du meget sol på din altan eller terrasse, vil en parasol helt klar gøre underværker. Det er aldrig rart at sidde i en bagende varm sol. Sørg for at gøre det behageligt, når du skal indrette altanen, så du har mulighed for at kunne gå i skyggen når du får det varmt. Uanset om du har en lille altan eller en stor altan er det i virkeligheden meget rart med skygge når solen skinner meget.

💛 En parasol der kan være på din altan
Hvis man har en mindre altan kan det være svært at finde en parasol der passer ind. Måske har du været ude i et forsøg på at skabe skygge ved at hænge tæpper eller lagner op, fordi du ikke har fundet den helt rigtige parasol. House Doctor har nogle super fine parasoller, i forskellige størrelser.

Tip: Du kan hænge hyggelige lyskæder op parasollen, så du har en flot hyggebelysning når mørket falder på.

Med lys i parasollen er guld værd når mørket falder på. Du får glæde af parasollen alle døgnets 24 timer og du slipper derfor for at slå den op og ned flere gange om dagen.

Se flere forskellige parasoller og havestole nedenunder 🤎

4 // Husk skyggen

Solrådene siger at man skal huske skyggen. Har du meget sol på din altan eller terrasse, vil en parasol helt klar gøre underværker. Det er ikke rart at sidde i en bagende varm sol for længe. Sørg for at gøre det behageligt, når altanen skal indrettes, så du har mulighed for at kunne gå i skygge når du får det varmt. Uanset om du har en lille altan eller en stor altan er det rart med skygge i eftermiddagstimerne, hvor solen skinner meget.

💛 En parasol der kan være på din altan

Hvis man har en mindre altan kan det være svært at finde en parasol der passer ind. Måske har du været ude i et forsøg på at skabe skygge ved at hænge tæpper eller lagner op, fordi du ikke har fundet den helt rigtige parasol. House Doctor har nogle super fine parasoller, i forskellige størrelser. (se dem nedenfor)       Tip: Du kan hænge hyggelige lyskæder op parasollen, så du har en flot hyggebelysning når mørket falder på. Lys i parasollen er guld værd når mørket falder på. Du får glæde af parasollen alle døgnets 24 timer. 🤎

parasol house doctor
Se alle parasoller her

Havestole og parasoller

parasol beige
Umbra parasol (dia) 230 cm
havestol flet 1
hapur stol i flet
strand parasol
Strand/Haveparasol, Oktogon 184 cm
havestol 2
Lænestol, Hapur i flet
parasol hvid
Umbra parasol (dia) 230 cm
Cuun stol i flet
taeppe til altaner
Find alle de lækre plaider her

5 // Lun dig i et lækket plaid

Pak dig ind i et lækkert plaid og bliv ude på altanen, så du kan nyde solnedgangen. Skab en hyggelig og komfortabel altan eller terrasse, med tæpper og puder, så du kan nyde den på alle de solrige dage og lune sommeraftener med venner, familie eller dig selv, og en god bog.

💛 Hold varmen i et lunt plaid

Findes der noget hyggeligere end at sidde udenfor i de sene sommeraftener. Måske sidder du i godt selskab med venner eller familie – eller måske nyder du dit eget selskab i solnedgangen. Vi kender alle til det tidspunkt hvor det bliver køligt, men man vil nødig gå ind, fordi man lige skal have den sidste solstråle med.

Anskaf dig et lækket plaid du kan tage om skuldrene. Sæt dig i en behagelig havestol med et glas vin eller en kop kaffe og nyd solens sidste stråler inden den går ned. Tæpper og puder pynter desuden på altanen i løbet af dagen og skaber en hyggelig stemning.

Se flere flotte plaider herunder 🤍

Plaider til lune sommeraftener

Pied de Coq plaider fra 55 North
Alice stripe plaid fra House Doctor
Hilda Plaid fra By Nord
Plaid med danske Designikoner
Plaid - Alice, Beige
plaid_house_doctor
Plaid fra House Doctor

6 // Skab hygge med lyskæder eller levende lys i lanterner

Hyggebelysning kan et eller andet. De sene sommeraftener hvor solen går ned og mørket falder på. Lyskæder og levende lys i flotte lanterner er en skøn måde at skabe ekstra hygge på.

Hos House Doctor finder du et stort udvalg af hyggebelysning til altaner og terrasser. Du kan dekorerer dit udeareal med lige hvad du ønsker. Sæt for eksempel dine lyskæder og lanterner i forskellige højder for at undgå de mørke kroge. Lanterne med levende lys kan med fordel placeres på både gulvet og bordet.

Lyskæder, lanterner og levende lys

House Doctor - Lanterne, Pamal, Sort antik
Lanterne, Pamal, Sort antik
House Doctor - Lyskæde, Function, Sort
Lyskæde, Function (L) 10,2 m
House Doctor - Lanterne, Blaze, Sort antik
Lanterne, Blaze, Sort antik
House Doctor - Lanterne, Mandurai, Antik messing
Lanterne, Mandurai, messing
Lanterne, House Doctor
House Doctor - Lanterne, Balu
Lanterne, Balu
The Oak Men - Candle Tray de Luxe
Candle Tray de Luxe
House Doctor - Lyskæde, Function, Sort
Lyskæde, Function (L) 8,4 m