Udsalg! Spar 20-60% på udvalgte produkter

Viser alle 12 resultater

Dåbspynt

Uanset om du skal holde barnedåb eller navngivningsfest, kræver planlægning og valg af rette dåbspynt en vis indsats. I dag vælger man, udover den sædvanlige bordpynt, også personlige elementer til dagen. Du finder nedenfor et udvalg af plakater til fingerprint og kort med plads til en hilsen på dagen. En sød måde at forevige dagen på.

Med sættet “En hilsen til Dåbsbarnet” vil der være en række spørgsmål, som besvares af gæsterne og som kan åbnes til eksempelvis 10, 18 eller 21 års fødselsdag. Med fingerprint har du efterfølgende et dekorativt element til Barnets Bog eller til børneværelset.


 


Barnedåbspynt

Udover den almindelige bordpynt til barnedåb, finder du her et udvalg af personlige elementer til den festlige dag. Uanset om du ønsker meget eller lidt pynt til dagen, så kan disse elementer være en god måde at gøre dagen personlig på. Vi har et udvalg af forskellige fingerprint og dåbstræer, samt en hilsen til dåbsbarnet.

En barnedåb eller navnefest er for mange en stor dag, især for forældrene. En sådan fest holdes nemlig til ære for barnet, hvor man fejre at barnet har fået sit navn. Ligesom mange andre fester, så pyntes der op til en festlig dag i bestemte farvenuancer.

Dåbspynt som gør dagen personlig

Hvis du står og mangler gode idéer til hvordan dagen kan gøres personlig, deler vi gerne lidt gode råd med dig til hvordan du hurtigt kan skabe den helt rette feststemning, som er forbundet med enten barnedåben eller navngivningsfesten.

Vælg pynt som servietter, balloner, invitationer og alt forbundet med en borddækning i matchende farver. Der findes mange søde måder at pynte på, som nemt kan klares på trods af en lille på armen. Vores plakater med fingerprint og en hilsen til dåbsbarnet, skal ses som nemme elementer til dagen, hvor du ønsker at inddrage gæsterne. Mange nyder at se tilbage og mindes dagen efterfølgende, hvor billeder og plakater kan have stor indflydelse. Uanset om du har en pige eller dreng, finder du elementer som henvender sig til begge. Vores produkter er designet af den danske designvirksomhed Mouse & Pen, som formår at lave søde illustrationer, som vil pynte efterfølgende på børneværelset eller i din barnets bog. Se vores udvalg ovenfor, hvor du finder mange søde illustrationer.

Barnedåb vs Navngivningsfest – Hvad er forskellen?

Forskellen på barnedåb og navngivning er som udgangspunkt at en dåb er en religiøs handling, hvor man ønsker at barnet skal være en del af den kristne religion. Hvor imod hvis man vælger navngivning, er der ofte tale om en ikke-religiøs tradition eller anden tradition forbundet med anden form for religion, hvor barnet selv for lov at vælge sin vej en dag. Mange vælger barnedåb fordi de ønsker det traditionelle og smukke som er forbundet ved kirken. Selve festen vil dog kunne være ligeså mindeværdig og smuk uanset valget.

Vælger man en navnefest kan man helt selv beslutte hvordan dagen skal forløbe. Hvorimod at der ved barnedåb er en naturlig start i kirken, hvor en rituel handling med Jesus Kristus som midtpunkt.

Hvornår afholder man barnedåb?

Før i tiden foregik barnedåben på en lidt anden måde. Igennem tiden har det været forskelligt hvordan og hvornår dåben skulle finde sted. Eksempelvis blev det bestemt i 1539 at dåben skulle finde sted første eller anden søndag efter fødslen. I 1643 blev det bestemt at dåben skulle finde sted seneste otte dage efter fødslen. I dag afholdes dåben oftest inden for 6 måneder efter fødslen, da barnet skal være navngivnet inden de er fyldt 6 måneder.

Langt de fleste vælger dog at afholde dåbsfesten når barnet er 3-4 måneder. Da mange oplever at det er mere praktisk jo yngre de er, da barnet er mindre uroligt ved barnedåben. Spædbørn sover mere og dette kan være praktisk på en dag som denne.

Gamle skikke og hvad du ikke vidste om at afholde barnedåb

Udover tidspunktet er der også andre traditioner som har ændret sig med tiden. Eksempelvis tog man indtil 1200-tallet alt dåbstøjet af barnet og præsten dyppede det nøgne barn helt ned i vandet i den dybe døbefont. Herefter gik man over til at øse vandet over barnet, i dag nøjes vi dog med blot at lade lidt vand ramme barnets hoved og derfor mindre farligt for barnet. Man oplevede nemlig at mange børn fik lungebetændelse efterfølgende og døde af det.

Helt op til 1800- tallet ventede forældrene udenfor kirken, da man dengang var præget af overtro. Man opfattede det som dårligt varsel, hvis forældrene var til stede under selve dåbshandlingen.

Valget af gudmor var før i tiden meget vigtigt, da man mente at barnet vil komme til at ligne hende og hun samtidig var den som var i stand til at sikre barnets fremtid. Derfor var det vigtigt at gudmoderen smed barnets sut hårdt ned i gulvet, dette fordi man mente det så vil undgå at få smerter, når tænderne voksede ud.

Der har været mange forskellige tradtioner forbundet med barnedåben. I dag oplever man at flere vælger navngivning, som er iblandt tidens seneste tradition. Hvor man derved giver barnet mulighed for at vælge sine egne veje, samt ønske om dåb eller ej.

Denne hjemmeside bruger cookies for at give dig en bedre browseroplevelse. Ved at gennemse denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies.